S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.



Úvod » Kosmetika » Třezalkový olej


        

Třezalkový olej

KOS09

 

Číslo produktu: KOS09
Cena bez DPH : 66,94 Kč (2,60 EUR)
Cena s DPH (21 %):
81,00 Kč (3,14 EUR)

do košíku:
  ks  
Objem: 80 ml
Složení: extrakt z květů třezalky tečkované, panenský (za studena lisovaný) slunečnicový olej, vitamín E
Výrobce: Dr. Dudek

 

Třezalka, královna svatojánského kvítí, je v tradičním léčitelství používána odpradávna. Třezalku na výrobu Svatojánského třezalkového oleje sami ručně sbíráme v období kolem letního slunovratu. Díky tomu, že macerujeme pouze správně nakvetlou a čerstvou třezalku a nepoužíváme žádné chemické přísady, získáváme velmi kvalitní, sytě červeně zbarvený olej. Třezalkový olej lze použít při masážích bolavých zad a svalů, profesionální maséři na něm oceňují velmi dobré prokrvující účinky s rychlým nástupem (do 5 minut) a trváním až 2 hodiny (potvrzeno také při dermálních testech na Lékařské fakultě UK). Nezastupitelný je zejména při speciální Breussově masáži. Přípravek zjemňuje a zklidňuje suchou, citlivou a podrážděnou pleť, skvěle regeneruje pokožku po spálení od sluníčka, při popáleninách, opruzeninách či proleženinách. Díky svým hojivým a protizánětlivým účinkům se třezalkový olej hodí i  k péči o jizvy. Ideální je nanášet olej těsně po koupeli na vlhkou pokožku a důkladně jej vetřít. Přípravek je výborný také přímo do koupele, uvolňuje tělo i ducha a příjemně promašťuje suchou či ekzematickou pokožku. Při nemocech dýchacích cest můžete na prsa přikládat teplé obklady s třezalkovým olejem, které usnadňují odkašlávání. Potírání spánků třezalkovým olejem pomáhá při migrénách a neurózách, bylina má totiž prokazatelné zklidňující a antidepresivní účinky.

 

Co praví lidová moudrost:

V období kolem letního slunovratu na počátku léta se zájemci o léčivé bylinky vždy soustřeďovali na sběr a zpracování rozkvétající třezalky tečkované. Nebylo to jen kvůli spojení byliny s pohádkovými kouzly Svatojánské noci (24. června). Tato obdivuhodná léčivka je i u nás odpradávna lidem označována jako bylina svatého Jana Křtitele. Oficiálně označovaná jako třezalka tečkovaná, obsahuje červené hypericinové barvivo, silici, třísloviny, rutin a antibakteriální látky. Proto má výrazné protizánětlivé, zklidňující a dezinfekční působení. Používá se do čajů při zánětlivých poruchách trávení, souvisejících s činností žaludku, jater a žlučníku, při nervovém podráždění a nespavosti a při ledvinových potížích. Je důležitou součástí jaterních čisticích čajů a pomáhá zmírňovat úzkosti, deprese a migrény. Při zevním použití se příznivě projevují účinky hojivé, protizánětlivé a prokrvující, zejména při působení na ochablá a bolestivá místa, jizvy, hrubou pleť, opruzeniny a proleženiny. Pro uvedené účinky byl dříve velice oblíbený svatojánský olej z třezalky a jeho domácí výroba byla velmi rozšířená podobně jako příprava tradiční měsíčkové či kostivalové masti na sádle.

Zastudena lisovaný slunečnicový olej si uchovává všechny výživné látky. Obsahuje především mastné kyseliny (linolovou, palmitovou, stearovou, olejovou), dále také lecitin, tokoferoly, karotenoidy, vosky a velké množství vitaminu E. Zjemňuje a zvláčňuje kůži.

Vitamin E má regenerační účinek na poškozenou kůži, zklidňuje podráždění a zlepšuje hojení.

 

 

 

 

ODBlNj