Včelí produkty

O včelích produktech se napsalo spousta knih. Některé jsou výborné (většinou se jedná o zahraniční publikace, např. od MUDr. Stefana Stangaciu, Moisése Asíse, MUDr. Vlada Pušnika, MUDr. Ivana Nikolajeviče Filippova,) a dalších. V českých knihách, psaných po roce 89 se většinou moc nových poznatků nedozvíte. Z českých autorů bych vyzdvihla RNDr. Václava Švamberka. 

V blogu v kategorii včelí produkty, se budu snažit přinést nejnovější informace z oblasti včelích produktů a apiterapie. Co je apiterapie? Jedná se o léčbu včelími produkty = Apis je včela, Terapie je léčba. A neomezuje se to jen na včelí jed (jak si někteří včelaři a laici myslí), či na propolis. Včelích produktů, které se využívají k léčbě různých onemocnění, je opravdu mnoho. Já osobně se budu na těchto stránkách zabývat medem, pylem - rouskový i perga, propolisem, včelím voskem, mateří kašičkou, apilarnilem neboli trubčím mlékem či homogenátem, včelím jedem, dýcháním úlového vzduchu, pobytu v energetickém poli včel, ovčelenou vodou, apidomkem, podmorem a zámorem, či zavíječem voskovým, který je pro včelaře škůdce, ale pro apiterapeuta hotový zázrak. 

Abych trošku uklidnila vaše pochyby o mých znalostech a dovednostech, tak si tady dovolím doplnit informace o .

Pokud byste potřebovali s čímkoliv poradit, neváhejte mne kontaktovat na andrea@annkas.eu nebo tel: 723 933 559

Klíště a včelí produkty

Klíště a včelí produkty

Klíště je drobný a nepříjemný parazit, který se živí krví zvířat, včetně člověka. Tito drobní tvorové mohou být nositeli různých nemocí, které mohou vážně ohrozit lidské zdraví


Kurkuma a med

Kurkuma a med

Kurkuma a med jsou oba úžasně prospěšné pro zdraví, a jejich kombinace může mít pozitivní účinky. V článku se dozvíte několik zajímavostí o kurkumě a medu.


Medová masáž: Sladký klíč ke zdraví a kráse pro ženy nad 30 let

Medová masáž: Sladký klíč ke zdraví a kráse pro ženy nad 30 let

Med je odpradávna ceněn pro své léčivé účinky a příjemnou sladkou chuť. Ale víte, že můžete provést také skvělou službu pro vaši pokožku a celkové zdraví? Představujeme vám medovou masáž – unikátní terapii, která kombinuje blahodárné účinky masáže s fascinujícími výhodami, které med nabízí.


Jak poznat pravý med?

Jak poznat pravý med?

Ve světě plném různých druhů a značek medu, se může stát výběr pravého medu, skutečným uměním. Kvalitní med má nejen výtečnou chuť, ale také přináší mnoho zdravotních výhod. Jak tedy můžete rozeznat pravý med od těch méně kvalitních?


Kolik je medu z jednoho úlu?

Kolik je medu z jednoho úlu?

Medová matematika: kolik medu je z jednoho úlu? Otázka, kolik medu lze získat z jednoho úlu, nemá jednoduchou odpověď. Množství závisí na několika faktorech, včetně druhu včel, klimatu, typu květin, dostupného prostoru a péče včelaře. Přesto si můžeme říci obecný pohled na to, co byste mohli očekávat.


Co je to pastový / pastovaný med?

Co je to pastový / pastovaný med?

Rozluštění tajemství: co to je pastovaný / pastový med? Pastovaný med, někdy známý také jako krémový či správně označený jako pastový med, je zajímavým a oblíbeným produktem v říši včelích produktů. Co přesně znamená termín "pastovaný med" a jaký je rozdíl oproti tekutému medu?


Dobroty (recepty) z medu

Dobroty (recepty) z medu

Medová kuchyně: 4 vynikající recepty, které oživí vaši kulinářskou fantazii Včelí med není jen sladidlo, ale také vynikající ingredience, kterou lze využít v různých kulinářských kreacích. Podívejte se na čtyři skvělé recepty, které vám ukážou, jak ho můžete využít v různých podobách.


Kolik kalorií má med?

Kolik kalorií má med?

Sladká matematika: kolik kalorií obsahuje med ve srovnání s jinými sladidly Včelí med, s jeho bohatou chutí a prospěšnými látkami, je oblíbeným sladidlem po celém světě. Když se však jedná o kalorie, jak si stojí v porovnání s jinými sladidly, jako jsou stévie, cukr nebo javorový sirup?


Proč se med nekazí?

Proč se med nekazí?

Tajemství nekonečné čerstvosti: proč se med nekazí Včelí med, to sladké zlato, je jedním z mála potravin, které můžete najít ve starověkých hrobkách, a po staletích stále zůstává víceméně neporušený. Co je tedy tajemstvím této nekonečné čerstvosti a proč se med nekazí?

Další