Deníček šílené včelařky, aneb příběhy vážné i nevážné

Deníček šílené včelařky vznikl jako odreagování od stresů, které mám během svého života. No, kdo by je samozřejmě neměl. Někdo kreslí (ano, zvládám prasátko jedním tahem), někdo zpívá (to já dělám zásadně jen ve sprše, nebo když potřebujeme vyhnat myši), někdo vyrábí z hlíny (placku uplácám, ale hrníček z toho nikdy nebude), a já zase píšu. Snažím se psát vtipně (to že je to vtipné pro mne, neznamená že se zasměje každý, ale co kdyby...). Jsou to zážitky nejen u včel, ale také s klienty, a ze soukromého života. 

Postupně zjistíte, že jsem extrémně šikovná, neboť si dokážu ublížit i na rovině. Že mi jde spousta věcí, ale ještě víc věcí mi nejde. A že jsem prostě "šílená včelařka". A víte co? Já jsem na to hrdá. Protože jen šílení lidé si umí udělat srandu sami ze sebe, a dokažou ten svět tak trošku změkčit. 

Doufám, že se vám bude můj deníček číst dobře, a že se pobavíte stejně, jako se mnohdy baví Sláveček nad mým "neštěstím". :)

Šílená včelařka, aneb jak to začalo

Šílená včelařka, aneb jak to začalo

V poslední době se mě hodně lidí ptá, jak jsem se dostala ke včelaření, a celkově ke včelám. Zdali někdo z naší rodiny včelařil, zdali jsem o včelaření snila od malička, nebo jak se vlastně stane, že se taková holka stane včelařkou. Tak já vám to tedy povím :)


Deníček šílené včelařky, aneb zase ta masáž

Deníček šílené včelařky, aneb zase ta masáž

Asi si vzpomínáte, jak jsme se Slávečkem minulý rok absolvovali párovou masáž, a co tomu předcházelo. Tento rok jsme si dopřáli masáže v Dunajské Strede, a protože další minimálně rok jinou masáž zase mít nebudu, tak rovnou dvě!


Regionální značky točí o naší farmě AnnKas

Regionální značky točí o naší farmě AnnKas

Naše svíčky a med dostali ocenění Regionální výrobek České středohoří. Naše exkurze pak ocenění Regionální akce/služba Českého středohoří. Tato ocenění nás motivují držet vysokou kvalitu jak produktů, tak i služeb.


Deníček šílený včelařky, aneb jak jsem chtěla ušetřit za dna

Deníček šílený včelařky, aneb jak jsem chtěla ušetřit za dna

Dno, dna, hodně den... tento produkt, který potřebuje, pro své včelky, každý včelař. Je to zákeřná věc, která když nefunguje správně, tak je to pak na mrtvici. Se špatným dnem se totiž špatně: zjišťuje stav včelstev především v zimě, kočuje či přemisťují včelstva, zužují či rozšiřují prostory česna, atd..


Deníček šílené včelařky, aneb převoz oddělků

Deníček šílené včelařky, aneb převoz oddělků

Naše začátky jsou plné vtipných situací, do kterých jsme se dostali především svojí neznalostí. Dneska už jsme chytřejší, tak snad se poučí z našich chyb i začínající včelaři.

Někdy se daří, jindy ne, ale vždycky musí být sranda. Když někdo začíná, nemůže být hned za hvězdu :D

Zase trochu historie...cca 6 let zpět :D