Tělové a ušní svíce

Tělové svíce

Svíce používali na léčbu fyzických obtíží, při léčitelství, šamanských rituálech či očistě prostor od negativních energií. V dnešní době potkáváme především svíce stáčené z bavlny a obalené včelím voskem nebo parafínem. Včelí vosk má samozřejmě více pozitivních vlastností, neboť sám o sobě také léčí. Včelí vosk pracuje protizánětlivě, neboť je v něm vitamín A a další tělu prospěšné látky a také hoří delší dobu. Do svící můžeme používat i bylinky a esenciální oleje. Základní bylinkou je kurkuma, která má taktéž protizánětlivé schopnosti, ale i šalvěj, mateřídouška a další. 

Jak tělová svíce účinkuje? 

Každá svíce je kónického tvaru. Při hoření se uvolňují škodliviny a komínovým efektem, který způsobuje podtlak, jsou z těla vytahovány ven. Vnitřní prostor svíčky se naplní dýmem, který se dostává až do podkožního svalstva a tam na sebe váže veškeré škodliviny. Po ochlazení dýmu se škodliviny usadí na dno svíce v pevném stavu. Svíčka pomáhá při zánětech v organismu a přispívá k celkové regeneraci těla. Zároveň se odblokovávají energetické bloky, zvyšuje se množství proudící energie, a tím se spouští samoléčebný proces organismu. Pomáhá i při duševním napětí, odbourávání strachů a relaxaci.

Jak svíce používat? 

Připravte si misku s vodou, nůžky, gázu nebo papírový kapesník a svíci. Na problematické místo, energetickou dráhu, nebo kamkoliv na tělo (nahé) dejte kapesník či gázu. Svíčku zapalte na jejím širším konci. Přiložte užším koncem na gázu/kapesník. Držte ve spodní části svíce. Jakmile kus svíce odhoří, vytvoří se vám kus neshořelé látky, tak jí nůžkami ustřihněte a hoďte do vody. Takto postupujete až do vyhoření k barevné čáře svíčky. Pak svíci uhaste ve vodě. Nerozbalujte, nesahejte na svíci a rovnou jí vyhoďte.

Po každé aplikaci svíci je nutné pít. A to alespoň 2 litry, aby se zbytek rozprouděných toxinů vyplavil.

Ušní svíce

Ušní svíce působí stejně jako svíce tělové. Rozdíl je pouze v místě terapie – v uších. I tělovými svícemi můžete dělat terapii do uší, jen je potřeba dbát na větší bezpečnost. Hrozí totiž vznícení vlasů (především u dlouhovlasých lidí) a zapadání sekretu do ucha. Nikdy nepoužívejte ušní svíce bez papírového kapesníčku, který dáte pod svíci.

Ušní svíce je možné používat na záněty středního ucha, k „protažení“ a vyčištění zvukovodu a při bolestech hlavy.

Tělové svíce můžete zakoupit zde.